LÅNG SÖNDAG

En jobbfri helg blev till en halv jobbfri helg. Skulle ha varit ledig i helgen men så i går ringde telefonen och de frågade snälla kan du jobba dagen i morgon det är 3 stycken som är sjuka.
Så i dag var vi 1 som hade schemalagt dagpass den här dagen och tre som blev inringda i går YEEEEE bra jobbat plus att vi fick ringa in till eftermiddagen/kvällen.

Har nu varit ute och gått en lång powerwalk med LIZZEN så härligt, jag med stavar och lizzen utan. Hon hade dock mycket bra skäl till att inte ha det, två tidigare träningspass i dag ( Riktigt bra jobbat). För min del får det räcka med powerwalkrundan+ de gymövningar jag körde när jag kom hem.

Är dock rätt mör eftersom jag typ gått i 11 timmar i dag. Kom även på hade en föreläsare som sa att minst 30 min om dagen ska man röra på sig för att kroppen ska må bra. Då borde man ju vara rena superwoman och ha en kropp av stål men icke har man det. Vad ska man mera göra, och kom inte och säg att man ska lyfta skrot också för jag kan kontra med att människor väger en hel del också och inte blur de lättare.

Borde se ut så här

Men tack och lov gör jag inte det utan försöker hitta mera hälsosam kropp.

Nä dags att fylla på energi förråden och för att inte se ut som på bilden så klipper jag till med lite
MMMMMM
 

Söndagens runda

Dagens träningsrunda blev 14 km löpning i ett snöigt landskap.
I dag var det riktigt roligt att träna benen gick av sig själva och huvudet var på topp, tänk vilken skillnad det är att ge sig ut en sådan här dag än mot de dagar när kroppen skriker NEEEJJJJ.
Nu blire det åter några timmars studier innan jag intar planläge i soffan framför tv:n och en bra film.
Undra bara vilken film jag ska se hmmmm

Här kommer en bild från dagens löprunda. Vad som dock inte syns är hur brant, seg och lång den här backen är. Det är här backen börjar och sen vet jag att det fortsätter så här i 4 av 5km. Var riktigt glad när den här delen av rundan var avklarad för då är det svagt nedför för att sedan bli planlöpning innan det blir kupperat igen. 

  

Helg frukost

Vaknade med tuppen i dag och var utvilad trots att jag somnade sent. Men vad mer kan man begära när man vet att det finns frallor i kylen som väntar på att få gräddas i ugnen. Ja för i dag blev det nybakta frallor till frukost med egengjord juice, gröt och kokt ägg. En riktig helg frukost med andra ord. Hade även hemmagjord plommon marmelad på mackan mmm tönk vad gott det kan bli.


Kalljästa grahamsbullar

Lägg och vänta i kylen, grädda på morgonen.

Ugn 225 grader

Ca 30 st bullar

  • 50g jäst
  • 8dl vatten
  • 3msk matolja
  • 2tsk salt
  • 3dl grahamsmjöl
  • 12-14dl vetemjöl varav 2-3 dl kan bytas ut mot vetemjölspecial
  • PENSLING
  • Ägg

Pumpafrön eller krossade linfrön

Solrosfrön

Gör så här

Smula sönder jästen i en bunke och lös upp i det kalla vattnet. Tillsätt olja, salt, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen blank och smidig.

Dela degen i 30 bitar och rulla till bullar. Placera dem på plåt med bakpapper, täck med en fuktig handduk och låt stå i kylen i 10-12 timmar.Pensla med uppvispat ägg och strö på fröna. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.


I dag gäller det att ge sig ut i tränings spåret för har redan klippt en härligt god semla.