GRRRRR

En onsdag som började mycket bra med 1 timme på gymmet för att sedan fortsätta med föreläsning och självständigt arbete. känns skönt att arbetet går frammåt och att man kommer in i det mer och mer.
Sen bar det av hemmåt för att ge sig ut och köra pass numer två för dagen när det gäller träning. och detta pass blev 8 km hårdare löpning vilket känndes mycket bättre än gårdagen.

Nu har jag just kollat på uppdrag granskning och konstaterat att det fin människor som är dumma i skallen så man blir mörkrädd. Dagens program handalde om den indragna ambulansen i ÅSELE kommun, en kommun som består av 3-4000 invånare och som nu står utan ambulans. Närmsta ambulans finns 30 min där ifrån om de inte är ute på uppdrag för då tar det längre tid. Ambulansen har dock ersatts med en akutbil men vem som helst kan ju fatta att det inte funkar. En akutbil kan/ får inte transportera en patient utan bara ge vård på plats. och det som gör mig mest förbannad är att det är någon läkare som varit med och röstat fram detta förslag. Jag menar han om något borde väl veta att tid är liv. Det finns nämligen vissa tillstånd som kräver att du kommer till just sjukhus fort, visst man kan göra mycket i en akutbil men i och med att du inte kan transportera patienter så kan du inte ge dem full vård. Ex Vid stroke är tiden in till sjukhus och rätt behandling a och o för att minska konsekvenserna av asjukdomen. Vid hjärtinfarkt har du en viss tid på dig in till sjukhus för att få genomgå en så kallad PCI. Finns många andra sjukdomar och symtom som också kräver snabb sjukhusvård. i och med att dessa indragningar har gjorts gör  det att det tar minst 30 min längre tid innan personen kommer till sjukhus och på 30 min hinner det hända otroligt mycket i dessa fall handlar det om liv eller död.

Kan rekomendera alla att se detta avsnitt och det finns på. www.svtplay.se programmet är uppdrag granskning och det sändes den 29/2-2012 kl 20:00

Snacka om att man kan bli förbannad.

Tisdag

Tänk att 15 km löpning kan kännas så dåligt som det gjorde i dag. Sådan besvikelse när jag gav mig ut för innan hade kroppen känts riktigt bra men redan efter någon km skrek den NEJ och sen var det ren övertalning att förlytta den frammåt. Säger bara en sak tur att det är mer än 2 månader kvar och att mycket kan hända. Kändes så bra sist när jag körde långpass så håll tummarna att det går bättre nästa gång.

Förutom detta missnöje har dagen varit helt ok, började dagen med att baka frallor till frukost och sedan har det varit studier till 100%. Har även hunnit med att tvätta och damsuga lite i dag osså så en rätt hyfsad dag trots allt.
Nä dags att återgå till studierna för att sedan krypa ner och sova.
Morgondagens plan när det gäller träning ser ut som följer
1 mil löpning
1 timmes gym

En dag av studier och vila.

I dag har det varit en lugn och avslappnande dag med studie, trevligt sällskap, mycket skratt och vila från träning.

Under kvällen har jag ägnat mig åt en av mina faorit projekt, dvs bakning. Och i dag blev det Dumlemuffins, måste säga att jag är en bra bagare :-)


Lite söta muffinsformar hittade jag.


Och innan kvällen är slut ska jag även sätta en bröd deg som ska jäsa tills i morgonbitti. Vilket innebär att jag får nybakta frallor till frukost MMM.

Har även hunnit med en lite kortare promenad i dag, för lite måste man ju röra på sig trots att jag har vilodag i dag.

Här kommer lite bilder från gårdagens promenad då jag tog stavarna och körde 8-9 km powerwalk och måste säga jäklar vad det gick undan. Så pass att jag faktist har träningsvärk i rumpan i dag. Var längesedan jag körde powerwalk med stavar. Men vad härligt de va.