Helg frukost
Vaknade med tuppen i dag och var utvilad trots att jag somnade sent. Men vad mer kan man begära när man vet att det finns frallor i kylen som väntar på att få gräddas i ugnen. Ja för i dag blev det nybakta frallor till frukost med egengjord juice, gröt och kokt ägg. En riktig helg frukost med andra ord. Hade även hemmagjord plommon marmelad på mackan mmm tönk vad gott det kan bli.
Kalljästa grahamsbullar
Lägg och vänta i kylen, grädda på morgonen.
Ugn 225 grader
Ca 30 st bullar
-
50g jäst
-
8dl vatten
-
3msk matolja
-
2tsk salt
-
3dl grahamsmjöl
-
12-14dl vetemjöl varav 2-3 dl kan bytas ut mot vetemjölspecial
-
PENSLING
-
Ägg
Pumpafrön eller krossade linfrön
Solrosfrön
Gör så här
Smula sönder jästen i en bunke och lös upp i det kalla vattnet. Tillsätt olja, salt, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen blank och smidig.
Dela degen i 30 bitar och rulla till bullar. Placera dem på plåt med bakpapper, täck med en fuktig handduk och låt stå i kylen i 10-12 timmar.Pensla med uppvispat ägg och strö på fröna. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.
I dag gäller det att ge sig ut i tränings spåret för har redan klippt en härligt god semla.